Over

1. Over de auteur:

André Verkaik is op 22 juni 1960 geboren in Schaesberg (L), is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij woont met zijn gezin in Huizen, Noord-Holland.

Hij groeide op in Hoogezand-Sappemeer (Gr). Daar doorliep hij achtereenvolgens de MAVO  en de HAVO.A Verkaik Na de middelbare school heeft André zeven jaar vrijwilligerswerk gedaan in Latijns-Amerika en Afrika met een jongeren organisatie genaamd Operatie Mobilisatie. Hij heeft vervolgens theologie gestudeerd en enkele jaren als predikant gewerkt en les gegeven aan een HBO opleiding Theologie.

Na een breuk met zijn kerk volgden  diverse banen op Schiphol en in het gevangeniswezen. Daarnaast is André zich gaan toeleggen op schrijven. Hij volgde diverse cursussen (Schrijftraining, Proza, Roman en Essay) aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en kreeg na de cursus Roman schrijven persoonlijke begeleiding door zijn docente Nicolien Mizzee (schrijfster van ‘En toen kwam moeder met een mes’). Momenteel is André schrijver en tevens redacteur bij AYBS-webcontent,(areyoubeingsurfed.nl), zijn (web)tekstbureau dat gespecialiseerd is in het schrijven, redigeren en vertalen van teksten en het begeleiden van afstuderende HBO- en Masterstudenten.

2. Over de cover van Dat  Rode Spul

Waterval

De omslag van de roman Dat Rode Spul geeft een waterval weer. De afbeelding is een acryl schilderij, speciaal voor dit boek gemaakt door schilderes Paula Verkaik. Paula woont in Arnhem en is docente Frans. Naast haar werk in het onderwijs schildert ze al jaren en geeft  zo nu en dan een tentoonstelling. Bedankt Paula.

3. Over de cover van Incidenten, verhalen uit de handhaving.

Incidenten, korte verhalen uit de handhaving
Incidenten, verhalen uit de handhaving

Deze boekomslag is ontworpen door Martijn Molenaar en zijn grafisch design bureau Millwork. De afbeelding geeft een geüniformeerde persoon weer, kan politie zijn, maar ook DJI bewaking of beveiliging. Het is onduidelijk of het een man of vrouw is, wat goed is, want de verhalen betreffen zowel vrouwen als mannen. De kleuren blauw en goud zijn de officiële politie kleuren die je in veel druk en audiovisueel materiaal van de politie terug vindt. Bedankt Martijn!

4. Over de uitgever.

Wijnand van de Meeberg van uitgeverij Calbona uit Rotterdam heeft zowel Dat Rode Spul als Incidenten het licht doen zien. Hij was telkens erg betrokken bij het proces, gaf veel advies en spendeerde extra tijd aan laatste correcties en verbeteringen. Wijnand heeft in beide gevallen me alle ruimte gegeven om eigen afbeeldingen en cover-designs in te brengen en twee mooie producten afgeleverd. Enorm bedankt Wijnand!